Achtste Ondernemersplein Den Haag in teken van ‘Grenzeloos Ondernemen’

19 aug

Ondernemersplein_2016_logo_blauw-combi

Hét businessevent van de Haagse regio strijkt donderdag 8 september neer op het Plein

Den Haag, 11 augustus 2016 – Op 8 september 2016 organiseren de gemeente Den Haag en Rabobank Regio Den Haag voor de achtste keer het Ondernemersplein: hét businessevent voor de regio Den Haag. Het Ondernemersplein richt zich dit jaar met het thema ‘Grenzeloos Ondernemen’ op internationaal zakendoen, the Next Economy en de denkwereld van generaties X, Y, Z. De gastheren van het Ondernemersplein zijn Karsten Klein – Wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens en Marius Hovius – Directeur Bedrijven Rabobank Regio Den Haag. De dag start met het Ondernemersontbijt en de uitreiking van de Zilveren Ooievaar. Deze jaarlijkse Haagse ondernemersprijs wordt door wethouder Karsten Klein uitgereikt aan een ondernemer uit de regio, die zich positief heeft onderscheiden. In de loop van de dag zijn er verschillende interactieve kennissessies en kan er genetwerkt worden tijdens de Rabo Powerlunch, waarbij ook spreker en ondernemer Danny Mekic zijn verhaal doet. Aan het eind van de middag wordt de winnaar van de Dromen Durven Doen Award (DDD) bekend gemaakt.

Het Ondernemersplein Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door MKB Den Haag. De drie partijen zijn de hele dag aanwezig om vragen te beantwoorden en advies te geven over bijvoorbeeld internationaal zakendoen. Aanmelden kan t/m 1 september 2016 via: www.ondernemersplein.biz. Het Ondernemersplein is op Twitter te volgen via @ondernemerspldh en #OPDH2016.

Business Beyond Borders

Met de uitreiking van de Zilveren Ooievaar geeft de gemeente Den Haag waardering voor goed ondernemerschap en benadrukt zij het belang van het bedrijfsleven voor de stad. Karsten Klein: “Het Ondernemersplein wordt dit jaar alweer voor de 8e keer georganiseerd. Een goede traditie, waarbij gemeente, Rabobank Regio Den Haag en MKB Den Haag samen de handen ineen slaan om Haagse ondernemers te stimuleren en te inspireren. Met het thema ‘Business Beyond Borders’ treden wij dit jaar buiten de gebaande paden met workshops over internationaal ondernemen en Future Proof ondernemen. Bijzonder dit jaar is het debat tussen de generaties X, Y en Z over ondernemen anno 2030, waarbij studenten, startups en gevestigde ondernemers met elkaar in gesprek gaan. Een zeer inspirerend programma voor met name het MKB, startups en studenten in Den Haag.”

Inspireren

Marius Hovius: “Het is fantastisch dat we dit netwerkevent weer met de gemeente Den Haag voor het regionale MKB organiseren. We willen aanwezige ondernemers inspireren door ze met elkaar, en met andere generaties, in contact te brengen. Tijdens de Rabo Powerlunch worden aanwezigen bijvoorbeeld geïnspireerd door spreker Danny Mekic, die in 2009 is uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland. En tijdens de Banking Experience 2020 zetten teams van studenten van de Haagse Hogeschool en werknemers van Rabobank, vanaf vier uur ’s ochtends, samen een virtueel bankkantoor op. Ik verheug me er op om te zien hoe de verschillende generaties elkaar versterken in het bereiken van hun doelen maar natuurlijk ook welke inspiratie ik hier weer opdoe om onze dienstverlening te verbeteren.”