BLOG: Mijn eerste boek

02 jul

Mijn eerste boek is een feit!

Super trots natuurlijk, dus dat hebben we woensdag gevierd met een boekpresentatie in de Gummmbar, Amsterdam. Tja, en dan wil je toch ook wat vertellen aan je gasten – maar wat vertel je dan?

Doodle - presentatie taart & ijs Het verhaal presenteerde zich eigenlijk de dinsdag ervoor.

Voor onze bedrijfsfilm waren we op locatie bij een fietsenmaker in Amsterdam noord. Eigenaar Diederik roeit met mijn broer en zodoende kwamen we in contact: hij heeft een werkplaats in de hippe locatie Amsterdam Noord. Perfecte film locatie waar ik bij de klant op bezoek ga. Eenmaal bij RIH Amsterdam aangekomen keek ik mijn ogen uit. Dit is niet zomaar een fietsenmaker! Joop Zoetemelk, Gerrie Knetemann en Leontien van Moorsel hebben op een RIH gefietst. En niet onverdienstelijk. Zo werd van Moorsel wereldkampioene baanrijden op een RIH en won De Kneet op 9 juli 1975 de eerste etappetour … op een RIH!!! Ik ben beland in de werkplaats van een nostalgisch topmerk Hollandse stalen fietsen.

RIH Amsterdam wil naar het buitenland. Om de interesse te wekken, willen ze ook media-aandacht. Daarover hebben we later nog een afspraak; belangrijk is de juiste doelgroep aan te schrijven. Dus eerst goed weten wat je doel is.

♦♦♦♦

Speech in a doodleDezelfde dag waren we op bezoek bij AT5. Omdat ik vaak bij redacties langs ga, leende deze locatie zich ook goed om een beeld te krijgen van wat we nou allemaal doen voor een klant – en de media. Hier sprak ik Kirsten Westrik (ja, het zusje van) en vertelde haar wat wij deden. Of ik een voorbeeld had? Zeker! En ik vertelde van de werkplaats van RIH Amsterdam, dat het aanstaande 9 juli precies 40 jaar geleden is dat onze Amsterdamse stratemaker Knetemann een tour etappe won en dat dat weer inhaakt op de actualiteit: de tour start ditzelfde weekend in Nederland.

 

 

En zo belandde het item op de redactieagenda van AT5 voor 9 juli: Gladiolen voor de Kneet.Doodle - bricken in de Van Dale

Deze inleiding vertelde ik woensdag 1 juli aan de gasten op de boekpresentatie. Het eerste boek heb ik uitgereikt aan Wilbert Witkamp. Hij was het die zeven jaar geleden bij de introductie van Yellowbrick in Nederland, de persvoorlichter in mij ontdekte en dit aanwakkerde.

Het woord ‘Bricken’ is inmiddels een werkwoord geworden. Daar zijn wij – Yellowbrick en ondergetekende – natuurlijk heel trots op.

Het boek is verkrijgbaar op onze site.

 

PS: alle Doodles zijn opgetekend door Yuen Yen – echt een aanrader als je eens wat anders wilt dan de standaard foto’s van je presentatie