NOC*NSF scout bij Heliolympics: ook diverse sportbonden komen talenten bekijken

10 aug

Vanaf 22 september vindt de Heliolympics plaats. Op dit dertiendaags evenement komt Ronald Vink, ex-paralympisch rolstoeltennisser, namens NOC*NSF talent scouten voor de Paralympische Talentdag van 2016. Vink kijkt niet alleen naar rolstoeltennistalent, maar kijkt ook naar talenten voor andere paralympische sporten. Een goed voorbeeld van een talent die bij Heliomare ontdekt is, is Carmen Koedood. Zij maakt als handbikester deel uit van het project ‘Talents4Tokyo’ van NOC*NSF en de Johan Cruyff Foundation.

logo Heliomare

De Heliolympics is een dertiendaags sportevenement dat Heliomare organiseert om sporten met een beperking te promoten. Wie je ook bent of wat je beperking ook is, Heliomare gelooft dat er voor iedereen een passende sport of bewegingsactiviteit mogelijk is. Op diverse plekken in Noord-Holland kan men van 22 sept t/m 6 oktober kosteloos deelnemen aan activiteiten als suppen, zeilen, wandelen, tennis, boccia, klimmen, atletiek en diverse zaalsporten.

NOC*NSF

Het NOC*NSF droomt van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert, sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect. “Ons doel is te zorgen dat echt iedereen doet aan, geniet van, en wint door sport. NOC*NSF is heel blij met het initiatief van Heliomare voor het organiseren van de Heliolympics. Sporten met een beperking is heel belangrijk”, aldus Sam de Vor van NOC*NSF. “Naast dat we hopen dat iedereen leuke dagen beleeft op de Heliolympics, gaan wij ook talent scouten voor de Paralympische Talentdag van 2016.”

Carmen Koedood, winnaar in de dop

Carmen Koedood, oud-scholier van Heliomare, maakt als handbikester onderdeel uit van Talents4Tokyo, een initiatief van NOC*NSF en de Johan Cruyff Foundation. Zes jonge talenten in verschillende takken van de paralympische sport krijgen de kans om in Rio de Janeiro alvast kennis te maken met de Paralympische Spelen. Op deze manier kunnen zij met hun eigen ogen de grootsheid van het evenement ervaren, waardoor ze beter voorbereid zijn als ze in 2020 mogelijk zelf deelnemen.

Fan van de Heliolympics

Particulieren en bedrijven kunnen fan van de Heliolympics worden en zo dit evenement tot een succes maken. Informatie over sponsoring en deelname staat op www.heliolympics.nl.

Over Heliomare   

De Heliolympics is een initiatief van Heliomare. Heliomare is een organisatie die professionele aandacht geeft aan mensen met een beperking op bijna 30 locaties in Noord-Holland. De organisatie ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen bij wonen, arbeidsintegratie, onderwijs, dagbesteding, revalidatie en sport.