Persbericht: Don Carlos, Italië en Algarije ten tonele bij Opera per Tutti

29 jan

Zappen door zes opera’s op zondag 19 februari in Boekmanzaal van de Stopera: toegankelijk, actueel en veelzijdig programma

Op zondag 19 februari presenteren sopraan Veerle Sanders, mezzosopraan Mylou Mazali, bariton Sinan Vural en bas Jaap Sletterink een gevarieerd programma in de Boekmanzaal in Amsterdam. Op het programma staan onder meer vier aria’s van de in Nederland onbekende componist Paisiello. Ook worden op deze avond fragmenten uit L’Italiania in Algieri van Rossine, Don Carlos van Verdi en The Telephone van Menotti opgevoerd. Gasten worden uitgenodigd om mee te zingen en te neuriën met Don Carlos. De voorstelling begint om 15.00, de zaal is om 14.30 open. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.operapertutti.nl en in de zaal.
Schutterswedstrijd
Bij iedere Opera per Tutti! uitvoering krijgt jong talent een podium; in de rubriek DeJongeStukken worden vier fragmenten uit de opera L’Italiana in Algieri van Rossini ten gehore gebracht. In de categorie Bij-de-Buren krijgt Jaap Sletterink van de Nationale Opera het podium voor het romantische Der Freischutz van Carl Maria Weber. Sletterink vertelt het verhaal van Max, die Agathe mag huwen indien hij de schutterswedstrijd wint. Vriend Kaspar adviseert hem kogels aan te schaffen die altijd raakschieten, maar het verraad komt uit. In een proeftijd van een jaar moet Max zijn eerlijkheid bewijzen voordat hij Agathe definitief mag trouwen.
Valentijn
In deze Valentijnsmaand draait het bij OperActueel ook om de liefde en wordt het publiek getrakteerd op fragmenten uit de opera Don Pasquale van Donizetti. In de rubriek CrossOpera wordt het publiek verrast met een muzikale brug van The Telephone van Menotti naar een moderne hit van een van ’s werelds bekendste diva’s van het moment. Het publiek haakt in en zingt in KaraOpera mee met een fragment uit Don Carlos van Verdi.
Operaparels
In een twee uur durend programma brengt Opera per Tutti! de pareltjes uit zes verschillende opera’s, uitgevoerd door een sopraan, mezzosopraan, bariton en een bas. Opera per Tutti! verlaagt de drempel naar de opera door het verhaal achter de opera’s te vertellen en de highlights te larderen met actuele verhaallijnen. In een middag horen de bezoekers de verhalen achter zes opera’s.
Het vijfde concert uit dit vernieuwde concept van Opera per Tutti! vindt plaats op 19 februari in de Boekmanzaal van de Stopera in Amsterdam. Informatie over reserveringen, casts en programma’s staat op de website www.operapertutti.nl.
Opera per Tutti!
Opera per Tutti! brengt een wisselend programma met een steeds variërende cast. Zappend door het operarepertoire, met maandelijks een ander programma van 17 solo-aria’s en ensemblestukken van Monteverdi tot Menotti. Naast artistiek leider, presentator en mezzosopraan Mylou Mazali treden een sopraan, een mezzosopraan/alt, een (counter)tenor en een bariton of bas op. De cast wordt steeds begeleid door een pianist.