Persbericht: Holland Instrumentation viert vijfjarig bestaan met jaarevent ZIE 2017 in Corpus

21 mrt

Hét hightech platform van West-Nederland is vernieuwd en groeit gestaag

Met het jaarevent ZIE 2017 viert Holland Instrumentation op 28 maart haar vijfjarig bestaan in Corpus Oegstgeest. De sterk groeiende stichting bouwt aan het netwerk van bedrijven, kennisinstellingen, opleidingen, investeerders en overheden in West-Nederland die zich op hightech richten. Doel is de hightech omzet en export te vergroten door meer en betere samenwerking en door het wegnemen van obstakels voor innovatie. Zoals iedere onderneming zich voortdurend moet vernieuwen, doet ook Holland Instrumentation dat. Met een nieuwe website en logo maar ook met een nieuwe opzet en locatie voor ZIE. En met een nieuwe voorzitter: André Boer van Krohne Altometer neemt het stokje over van Cor Heijwegen, Hittech Group. Samenwerking staat centraal in deze versie van ZIE. Na een keynote van Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit en een overzicht van de stand van zaken bij Holland Instrumentation, volgen break-out sessies met Brainport Industries, Clean Tech Delta, The Hague Security Delta en RoboValley.

Het doel van ZIE is om in de kleinere deelsessies de netwerkvorming te versterken en kruisbestuiving te bevorderen. Maar kennismaken en netwerken met hightech bedrijven kan ook volop tijdens de Bedrijvenbeurs en de Innovatiemarkt. Op het LeidsePlein, presenteert Leiden en omgeving zich met diverse vooraanstaande hightech-ondernemingen.

Programma

13.00 uur     Inloop en bezoek Bedrijvenmarkt en Innovatiemarkt

13.45 uur     Opening met update over Holland Instrumentation Cor Heijwegen, voorzitter HI en directeur Hittech Group

14.15 uur     ‘Kansen en bedreigingen voor hightech in West-Nederland’ Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde, Erasmus Universiteit

15.00 uur     Pauze

15.30 uur     Parallelsessies:

A   Brainport Industries: Flexible Manufacturing voor kleine series met John Blankendaal (Brainport Industries), Bas Strijker (Bronkhorst High-Tech B.V.) en Richard Vialle (Beltech)

B   The Hague Security Delta (HSD): Kansen sky data voor veiligheid met Bert Feskens (HSD) en Marco Betting (S&T)

C   Clean Tech Delta (CTD): Kansen door cross-over van hightech en cleantech met Fred van Beuningen (CTD), Erik Willen (Parhelion) en Han Bak (Chess-wise)

D   RoboValley: Kansen en bedreigingen in robotica met Chris Verhoeven (TU Delft), Guy de Seveaux (Robot Master Team), Herbert ten Have (Delft Robotics), Lucas Janssen (CEAD)

en Jaimy Siebel (RoboHouse)

17.00 uur     Borrel en bezoek Bedrijvenmarkt en Innovatiemarkt

17.15 uur     Overhandiging van “Slim gemaakt in Zuid-Holland” door gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Provincie Zuid-Holland) aan drie ondernemers en Willem Vermeend

18.30 uur     Einde

ZIE is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor: gemeente Leiden en de overige sponsors: Brainport Industries, Demcon, Festo, Gemeente Gouda, Sioux, ACE, TOPIC en de provincie Zuid-Holland. Bezoek onze website voor meer informatie en aanmelden. Volg ZIE 2017 op Twitter via: @hollandInstrum en #zie2017

Over Holland Instrumentation

Holland Instrumentation is hét hightech platform van West-Nederland. Doel van HI is om het hightech netwerk in West-Nederland te versterken. Dit doen ze regionaal, sector-overstijgend maar ook samen met ondernemers, onderzoekers, onderwijzers en overheden. Een ander doel is om hightech in West-Nederland beter zichtbaar te maken als partner voor nationale en internationale samenwerking.

HI bouwt aan het netwerk door het organiseren van regionale evenementen rondom thema’s die leven onder de circa 100 deelnemers. Van het jaarevent ZIE, een landelijke vakbeurs en lezingenprogramma, tot besloten meetings als de HI-tea, Prof-meets-CTO en het netwerk van de toekomst: Young Instrumentation Network (YIN). Ook de website, elektronische nieuwsbrief, LinkedIn-groep, Twitter en Facebook dragen bij aan de netwerkvorming.

Met de Entrepreneurspool stimuleert Holland Instrumentation ondernemerschap. Tien doorgewinterde ondernemers delen hun expertise op het gebied van High Tech Systemen en Materialen (HTSM) met startende ondernemers, of werknemers die hun ondernemersvaardigheden willen ontwikkelen. Deze niet-commerciële activiteiten brengen ondernemersinitiatieven naar het volgende level.

Meer informatie over Holland Instrumentation kunt u vinden op www.hollandinstrumentation.nl