Persbericht: Medisch schoonheidsspecialist signaleert huidkanker en behandelt preventief

16 feb
Eerste medisch schoonheidsspecialiste genomineerd voor Beste Schoonheidsspecialiste 2017
Met de nominatie van Kuno Breen, als medisch schoonheidsspecialiste voor de Beauty Award, wordt een nieuwe weg ingeslagen in het vak van schoonheidsspecialisten. Daar waar luxe in deze branche de boventoon voert, trekt Breen een grens tussen cosmetische en dermatologische aandoeningen. In de dermatologische zorgketen vormt de medisch schoonheidsspecialist een belangrijke schakel tussen huisarts en dermatoloog. De Beauty Award is een onafhankelijke wedstrijd georganiseerd door KOSMETIEK en Beauty Trade Professionals en wordt in maart 2017 uitgereikt. De uitreiking van de Beauty Award is op 10 april 2017. Vanaf februari kan door het publiek worden gestemd op de favoriete schoonheidsspecialist.
De schoonheidsspecialist is een luxe waarin het voornamelijk gaat om opmaken en verfraaien. “En een goede uitstraling ís ook belangrijk,” vertelt Kuno Breen. “Maar je huid weerspiegelt zoveel meer! Als medisch schoonheidsspecialiste wil ik dit vak professionaliseren. Want die huid vertelt veel over je gesteldheid. We zijn getraind om huidproblemen en chronische huidaandoeningen te signaleren; we kunnen zelfs vroegtijdig huidkanker herkennen.”
Schakel in de zorgketen
“Toen ik jong was, werd ik al geraakt door de lichamelijke ongemakken en de psychische belasting van mensen met huidklachten. Met de afgeronde opleiding tot medisch schoonheidsspecialist kan ik deze mensen nu echt goed behandelen. Zodra wij een aandoening van iets ernstiger vorm signaleren of vermoeden, verwijzen we door naar de huisarts. Andersom verwijst de huisarts cliënten ook door bij huidaandoeningen, zoals acne littekens of overbeharing, of als mensen ten gevolge van een huidkankerbehandeling een beschadigde huid hebben. De kosten bij een doorverwijzing worden meestal door de zorgverzekeraar.”
Veiligheid eerst
Styleguide blogster Shirley, maakte vorig jaar zomer kennis met Kuno Breen van De Beautycoach: “Mijn huid wordt geplaagd door eczeem. Dat heb ik redelijk onder controle nu, maar ik vertrouw niet zomaar iemand mijn huid toe. Ik vond het even heel spannend, maar het fijne van Kuno is dat ze goed weet waar ze over praat en dat ze alles ook goed onderbouwt, het is een echte professional. Het feit dat zij als eerste medische schoonheidsspecialiste wordt genomineerd, zegt iets over de kentering in de branche van de huidverzorging.”
Beauty Award
Op 1 april 2017 worden de winnaars van de Beauty Award bekend gemaakt. In de regio’s Noord, Midden en Zuid worden drie schoonheidsspecialisten genomineerd. De Beautycoach is de eerste en enige medisch schoonheidsspecialist in de categorie Schoonheidsspecialisten. Per regio wordt één winnaar gekozen door een vakjury en een publieksjury. Vanaf vandaag – 1 februari 2017 – kan hier worden gestemd op De Beautycoach.
Over De Beautycoach
Kuno Breen van De Beautycoach is een in Amsterdam gevestigde medisch schoonheidsspecialiste. Breen is al meer dan 30 jaar actief in het vak en heeft in 2015 de opleiding tot medisch schoonheidsspecialiste afgerond.
Over de Beauty Award
De Beauty Award is een initiatief van Beauty Trade Professionals (BTP) en vakmagazine KOSMETIEK ter bevordering van het professionele imago en dito kernwaarden van de schoonheidsbranche. In de regio’s noord, midden en zuid worden jaarlijks drie schoonheidsspecialisten genomineerd.