Timing en de postzegel

02 mrt

Eind vorig jaar besloot PostNL onze postzegels niet meer af te stempelen, maar te ‘ontwaarden’ met een pennenstreek. Een ongekende ramp voor postzegelminnend Nederland, want dan is een postzegel ook niets meer waard voor verzamelaars en postzegelhandelaren. Postzegels zijn niet alleen een geliefd verzamelobject (ter indicatie: 41% van de Nederlanders heeft ooit postzegels verzameld!), maar ook een geliefd beleggingsproduct. Met een pennenstreek door een postzegel haal je een kras door de handel en de filatelist! Mede daarom hebben (financiële) media ons emotionele persbericht over de implicaties van deze ‘proces-verbetering direct opgepakt. Of zoals het FD kopt:

En alle media-aandacht is niet zonder resultaat. Al ras klimt PostNL in de telefoon om gesprekken te arrangeren met de brancheverenigingen. Het resultaat is dat de alom geliefde rondstempels weer in gebruik worden genomen en het krassen van de baan is! Ook dat heuglijke nieuws hebben we afgelopen maandag uiteraard weer gedeeld met de media. Alle eer voor PostNL natuurlijk en een hele diepe zucht van opluchting voor alle filatelisten en postzegelhandelaren in Nederland en daarbuiten.

In de slipstream van al het nieuws rondom PostNL (overname, reorganisatie) wordt het nieuws over het terugbrengen van de stempels ook in de berichtgeving in De Volkskrant meegenomen. Al met al een hele leuke en spannende maand voor ons en heel postzegelminnend Nederland