Frouke Kramer

Frouke Kramer

Meer van 12 jaar werkt Frouke als presentatietrainer en spreker. En het is haar met de paplepel ingegoten. Haar moeder -Judith Bosch- was jarenlang een bekende televisie presentatrice. Van haar leerde Frouke om het 'gewoon' te vinden om in de aandacht te staan. En behalve zelf ook graag op het podium staan, haalt ze grote voldoening uit het ontwikkelen van anderen. Telkens weer wordt ze bevestigd hoe de vaardigheid van effectief communiceren altijd en overal van belang is. De recente ontwikkelingen in de wereld, geven het (professioneel) spreken bovendien weer een nieuwe impuls. Een nieuwe richting. Want naast het live spreken en presenteren, neemt het online presenteren een enorme vlucht. Noodgedwongen worden we massaal uitgedaagd om ons verhaal, onze diensten, ons pleidooi en onze training of coaching ook online te delen met onze doelgroep. Met dezelfde impact. Frouke verdiept zich vol overgave in dergelijke actuele zaken en ontwikkelt continu nieuwe trainingen volgens haar beproefde methodiek "leren door doen". En ondersteunt haar klanten in hoe die hun boodschap het beste overbrengen. Bovendien leert ze op graag op haar beurt van de professionals met wie ze mag werken aan het ontwikkelen van hun spreekvaardigheid. Online en off line.

Frouke is afgestudeerd als psychologe, werkte eerst 12 jaar als consultant in het bedrijfsleven en besloot in 2008 om van communicatie haar beroep te maken. Haar talenten en ervaring kan zij uitstekend kwijt: een analytische geest, grote mensenkennis en er altijd op gericht om anderen te versterken in hun communicatievaardigheden als professional. Frouke focust als trainer en coach op het succesvol(ler) maken van haar deelnemers. Ze leert hen hoe ze hun eigen verhaal, product of dienst overbrengen. Op een positieve manier. Of dat nu is in de rol van spreker, coach, trainer of dagvoorzitter. Ze is ervan overtuigd dat iedereen -meer- impact kan maken. Voor iedere gelegenheid en voor ieder ‘publiek’.

In de jarenlange samenwerking met Marike, zijn deze twee vakvrouwen volledig op elkaar ingespeeld. Het is telkens weer een feest om vanuit ieders expertise, de klant wegwijs te mogen maken in het Communiceren en Presenteren in de Media.

Frouke werkt ook als freelancer voor het Nederlands Debat Instituut, OnzeCoach.nl en Dedicon.
Daarnaast is ze inzetbaar als voice over en het inspreken van  boeken en podcasts