Frouke Kramer

Frouke Kramer

Al meer dan 12 jaar werkt Frouke als presentatietrainer en spreker. Het is haar met de paplepel ingegoten. Haar moeder - Judith Bosch - was jarenlang een bekende televisiepresentatrice. Van haar leerde Frouke om het 'gewoon' te vinden om in de aandacht te staan. Nu staat ze zelf ook graag en vaak op het podium en haalt bovendien grote voldoening uit het ontwikkelen van anderen. Telkens weer wordt bevestigd hoe de vaardigheid van effectief communiceren altijd en overal van belang is. De recente ontwikkelingen in de wereld geven het (professioneel) spreken weer een nieuwe impuls. Een nieuwe richting. Naast het live spreken en presenteren neemt online presenteren een enorme vlucht. Noodgedwongen of niet, we worden massaal uitgedaagd om ons verhaal, onze diensten, ons pleidooi en onze training of coaching ook online te delen met onze doelgroep. Met dezelfde impact. Frouke verdiept zich, als altijd vol overgave, in dergelijke actuele zaken en ontwikkelt continu nieuwe trainingen volgens haar beproefde methodiek: ‘leren door doen’. Ook ondersteunt ze haar klanten in hoe zij hun boodschap het beste kunnen overbrengen. Bovendien leert ze op haar beurt graag van de professionals met wie ze mag werken aan het ontwikkelen van hun spreekvaardigheid. Online en offline.

Frouke is afgestudeerd als psychologe, werkte eerst 12 jaar als consultant in het bedrijfsleven en besloot in 2008 om van communicatie haar beroep te maken. Haar talenten en ervaring kan zij uitstekend kwijt: een analytische geest, grote mensenkennis en er altijd op gericht om anderen te versterken in hun communicatievaardigheden. Frouke focust als trainer en coach op het succesvol(ler) maken van haar deelnemers. Ze leert hen hoe ze hun eigen verhaal, product of dienst kunnen overbrengen. Op een positieve manier. Of dat nu is in de rol van spreker, coach, trainer of dagvoorzitter. Ze is ervan overtuigd dat iedereen meer impact kan maken. Voor iedere gelegenheid en voor ieder ‘publiek’.

Frouke werkt ook als freelancer voor het Nederlands Debat Instituut, OnzeCoach.nl en Dedicon. Daarnaast is ze inzetbaar als voice-over en voor het inspreken van boeken en podcasts.

Frouke werkt ook als freelancer voor het Nederlands Debat Instituut, OnzeCoach.nl en Dedicon. Daarnaast is ze inzetbaar als voice over en het inspreken van boeken en podcasts.