Nieuw in Medemblik: fit in 20 minuten per week

Trainen in je dagelijkse kleding

Personal trainer en ondernemer Dustin de Hoog opent op maandag 22 januari 2018, aan de Bollenmarkt 8D in Medemblik, de 120e fit20 studio. Voor iedereen die fit wil worden én blijven is fit20 een effectieve en efficiënte oplossing. De fit20 formule bestaat uit een intensieve personal training van 20 minuten per week. Het concept past bij mensen die weinig tijd of geen zin hebben om aan fitness te doen; fit20 biedt de stok achter de deur. Ook sporters die hun prestaties willen verbeteren, kunnen fit20 integreren in hun trainingsprogramma. Sinds de oprichting in 2009 trainen al meer dan 10.000 mensen in Nederland volgens de fit20 methode.

fit20MedemblikDe fit20 training is op afspraak en altijd onder persoonlijke begeleiding. De trainingsmethode zorgt voor een sterke prikkel op de spieren waardoor – binnen de herstelperiode tussen twee trainingen – het hele lichaam fitter wordt. De Hoog: ”Als 17 jarige begon ik mijn opleiding aan de ALO met als doel om een eigen training studio te openen. Door het lerarentekort ben ik na mijn opleiding docent lichamelijke opvoeding geworden. Een ontzettend leuke baan waar ik vele jaren met plezier heb gewerkt. De ambitie voor het ondernemerschap en een eigen training studio echter, werd steeds groter. Toen kwam ik in aanraking met fit20. Aanvankelijk was ook ik sceptisch, maar hoe meer ik mij in het trainingsconcept verdiepte des te enthousiaster ik werd. ‘Practice what you preach’, na een aantal trainingen bemerkte ik al verschil in kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Hierdoor kan ik tijdens het mountainbiken een hoger tempo rijden en makkelijker klimmen. Ik zie leden van alle leeftijden, sportief en niet sportief, alleen of met een (vaste) duo-partner, die wekelijks trainen en fitter worden. Iedereen heeft zijn of haar eigen doel(en) om voor te trainen.”

fit20 formule

Op speciale custommade fitnessapparaten worden de grote spiergroepen wekelijks in 20 minuten getraind. De training vindt plaats in een kleinschalige studio en is ’hoogintensief’. Dit houdt in dat de spiergroepen in korte tijd zwaar worden belast en tot het uiterste worden gedreven. Deze wekelijkse prikkel zorgt ervoor dat je spieren versterken. Er wordt met focus getraind, één-op-één of als duo, zonder afleiding van harde muziek of spiegels. De ruimte is gekoeld op 17 graden waardoor klanten niet transpireren en sportkleding of naderhand douchen niet nodig zijn.

Persoonlijke aandacht

De fit20 trainingsmethode is een High Intensity Strength Training, gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken die laten zien dat met één intensieve training per week de gezondheid en fitheid sterk verbeteren. De fit20 personal trainer let nauwkeurig op houding, ademhaling en tempo en houdt alle trainingsresultaten bij in een speciaal ontwikkelde fit20 app. Doordat alle oefeningen in slow motion en onder begeleiding worden uitgevoerd zijn ze veilig en haalbaar voor iedere leeftijdscategorie.

Ondernemend

De Hoog:”De methode zit zo goed in elkaar dat het voor vrijwel iedereen haalbaar wordt om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de eigen fit- en gezondheid. Het geeft mij daarom onwijs veel voldoening om samen met de klant iedere training te bekijken wat hij of zij op die dag nodig heeft om zo effectief mogelijk aan de doelstellingen te werken. Wat ik persoonlijk een erg waardevol resultaat vind is dat mensen meer plezier ervaren in hun dagelijks leven. Of dit nu komt doordat ze zijn afgevallen, meer of langer fysieke handelingen kunnen verrichten, minder medicatie hoeven te nemen of zich lekkerder in hun eigen lichaam voelen. Ik kijk er met erg veel enthousiasme naar uit om in de gemeente Medemblik van start te gaan.”

Meer informatie over fit20: www.fit20.nl. Via de site kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een vrijblijvende kennismakingstraining.

Over fit20

De fit20 High Intensity Strength Training is gebaseerd op wetenschappelijke studies en onderzoeken. Het concept is in Nederland doorontwikkeld en in 2009 uitgerold als formule met inmiddels meer dan 100 studio’s in 5 landen. Ook verzorgt fit20 in-company studio’s, zoals o.a. bij Siemens, Ahold en Randstad. Een overzicht van alle fit20 studio’s staat op www.fit20.nl.

Noot voor de redactie:

Voor vragen over dit persbericht, beeld- of onderzoeksmateriaal of een proeftraining kunt u contact opnemen met Dustin de Hoog van fit20 Medemblik op 06-11424686 of 0228-222134 of mailen naar Medemblik@fit20.nl.

fit20Medemblik

Personal trainer Dustin de Hoog in zijn nieuwe fit20 studio in Medemblik.jpg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *