Orthopedisch chirurg Malefijt versterkt team specialisten Reinaert Kliniek

“De goede arts-patiënt verhouding bij de Reinaert Kliniek spreekt me bijzonder aan”

Jan de Waal Malefijt treedt per 1 juni 2018 aan als orthopedisch chirurg bij de Reinaert Kliniek. Malefijt volgt drs. Lisowski op, die per 1 juli 2018 met pensioen gaat. De nieuwe orthopedisch chirurg zal anderhalve dag per week spreekuur houden en operaties uitvoeren in de Reinaert Kliniek in Maastricht en is per 11 juni 2018 operationeel.
 
Malefijt is 31 jaar verbonden geweest aan het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Hij zette er onder meer de opleiding orthopedie op, de eigen donorbotbank, de gecombineerde polikliniek met neurochirurgie en de spinale piketdiensten. Zijn betrokkenheid bij het vak leidt er ook toe dat Malefijt op vrijwillige basis de clubarts is van Willem II en jaarlijks een paar maanden in Ghana opereert.
“Op 1 juni start ik mijn ‘nieuwe carrière’ bij de Reinaert Kliniek,” vertelt Malefijt. “Ik vind het redelijk uniek dat ik na mijn pensioen mijn vak mag blijven uitoefenen. Het gegeven dat ik hier nog een poosje patiënten mag blijven behandelen staat me wel aan. Ik heb een spreekuur meegedraaid en ken mijn nieuwe collega Mike van Steijn vanuit een werkgroep. Ik merk dat de artsen hier de tijd hebben en nemen voor hun patiënten, hun empathie vertaalt zich in vertrouwen. Die sfeer en de korte lijnen spreken me enorm aan. De komende jaren zal ik mijn vakkennis en ervaring in deze kliniek met veel plezier inbrengen. Vanaf de tweede week van juni ben ik operationeel.”
Over de Reinaert Kliniek
De Reinaert Kliniek is een onafhankelijk, kleinschalig behandelcentrum waar medisch specialistische behandelingen van hoge kwaliteit worden uitgevoerd. De Reinaert Kliniek werkt snel en met oprechte aandacht voor de patiënt. Deze Zelfstandige Kliniek, erkend door de Nederlandse overheid en lid van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN), levert met een team van ervaren medisch specialisten op het gebied van chirurgie, KNO, orthopedie en plastische chirurgie, specialistische zorg op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *