AANBEVELINGEN

Meer aandacht voor erfenis en scheiding

De vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) wil meer media-aandacht voor scheiding en erfenis. Iedereen krijgt er in zijn leven een keer zelf of door anderen mee te maken. En als mensen er meer over weten, komen ze beslagener ten ijs als het nodig is. Er is genoeg te vertellen over het familierecht.

Nu ben ik zelf kind van gescheiden ouders en realiseer ik me bijna dagelijks hoe bijzonder zij hun scheiding hebben aangepakt. Er was nooit een onvertogen woord over de ander en contact onderhouden werd gestimuleerd. Later hoorde ik dat het natuurlijk niet allemaal koek & ei is geweest, maar daar hebben wij als kinderen geen last van gehad. En in ons volwassen leven daarom ook niet. Ik gun dat iedereen. Zo ook het gesprek over de dood en de erfenis, wat bij ons thuis ‘gewoon’ gevoerd wordt. De vraag of ik de persvoorlichter van de vFAS wilde worden, was daarom een schot in de roos!

In 2019 ben ik bij de vFAS aan boord gekomen als persvoorlichter. Het belangrijkste wat ik doe is het opbouwen en onderhouden van mediarelaties. Met journalisten heb ik regelmatig contact en bespreek ik potentieel interessante onderwerpen en invalshoeken of we werken samen aan onderzoek onder de leden. De Dag van de Scheiding en de Dag van de Erfenis zijn belangrijke informatiedagen voor de leden en ook een mooie aanleiding om representatief onderzoek te doen. De resultaten zijn altijd interessant voor de media en daar behaalt de vFAS mooie resultaten mee in de pers. Hun naamsbekendheid groeit en ze zijn een veel geraadpleegde bron voor media.

Om media op het juiste moment te informeren, werk ik met een jaarplanner. Op verschillende dagen van het jaar gebruiken we nieuwshaakjes. Nieuwshaakjes zijn onderwerpen van de issuekalender, maar ook gebeurtenissen naar aanleiding van een actuele gebeurtenis zoals corona of woningnood onder gescheiden mensen.

De vFAS is daardoor intussen het eerste aanspreekpunt voor media als zij vragen hebben over het erf- of scheidingsrecht of het familierecht in het algemeen.

“Met haar brede kennis, ervaring en creativiteit slaagt Marike er telkens weer in de aandacht van de media te trekken en onze vereniging (vFAS) op de kaart te zetten. Zij denkt actief met ons mee over p.r. kansen, heeft een tomeloze energie en geeft nooit op!” 

logo-vFAS