“Winst haal je uit de rusttijd tussen de trainingen”

fit20Zeg zelf: het lijkt te mooi om waar te zijn. Fit worden in slechts 20 minuten per week. Toch is het vanaf vrijdag 6 oktober mogelijk in Wassenaar. Op die dag opent fit20 Wassenaar haar deuren aan de Van der Oudermeulenlaan 1 bij Kievitwijk. Daarmee krijgt ook Wassenaar een eigen vestiging van de snelgroeiende fitnessformule. De formule is uniek en sluit volledig aan bij deze tijd. De studio in Wassenaar is de derde studio in de regio van Jeroen Harteveld en Riccardo Masmeijer de Jong. fit20 Wassenaar is de 107e fit20 studio.

fit20 is een innovatieve trainingsmethode. Studio-eigenaar en personal trainer Riccardo Masmeijer de Jong vertelt: ”De trainingsmethode laat snel resultaat zien en mensen zijn binnen drie maanden fitter, sterker en soepeler. We zien dat fit20 de kracht en het coördinatievermogen van mensen versterkt en dat de mobiliteit toeneemt. Dat geldt voor geoefende en ongeoefende sporters. fit20 ondersteunt hardlopers en wielrenners en ook bij veel golfers zien we dat ze na een paar maanden verder slaan en dat hun conditie en concentratievermogen verbetert. Als topsporter begrijp ik heel goed hoe dat werkt. De rustperiode van een week tussen iedere training is bewust gekozen omdat je in die periode je spieren de kans geeft zich te herstellen.’’

Spierfalen

Bij fit20 wordt getraind volgens het principe van spierfalen. Deze intensieve vorm van trainen geeft een dusdanige prikkel dat het lichaam reageert door zich aan te passen in kracht, souplesse en lenigheid. De training is volkomen verantwoord dankzij de slow motion uitvoering van de oefeningen. Door de lage temperatuur, 17 graden in de studio, in combinatie met de korte uitvoering per oefening, kunnen beoefenaars trainen in dagelijkse kleding zonder te transpireren. Het trainen op afspraak maakt het goed inpasbaar in een drukke agenda en werkt als positieve stok achter de deur.

Gedreven en passievol

Masmeijer de Jong, zelf sporter in hart en nieren is één en al enthousiasme. “Veel fit20 studio’ s zijn mij al voorgegaan en stuk voor stuk zitten ze nagenoeg vol en beleven dagelijks veel succesverhalen. Mensen omarmen met onze formule echt een duurzame manier van sporten, waar ze niet na twee of drie maanden het enthousiasme bij verliezen. Met fit20 krijg je een personal trainer, op afspraak en met een privacywaarborg. Beoefenaars van alle leeftijden kunnen zich of alleen of met een vaste duo-partner aanmelden.”

Wie een vrijblijvende kennismakingstraining wilt reserveren, kan dat doen via www.fit20wassenaar.nl. De studio is bereikbaar via 070 – 219 0822. “We roepen iedereen op om een afspraak te maken voor een proefles. Want doen is geloven,” besluit Masmeijer de Jong.

Over fit20

fit20 is een High Intensity Trainingsmethode (HIT) gebaseerd op wetenschappelijke studies en onderzoeken. fit20 heeft in Nederland meer dan 100 studio’s, verspreid over Nederland en zes in-company studio’s bij Siemens, Yokogawa, Randstad, Ahold en Heerema. In 2015 is fit20 uitgebreid naar het buitenland. Iedere fit20 studio is ingericht met hoogwaardige apparatuur. Alle personal trainers bij fit20 zijn deskundig opgeleid voor de meest effectieve begeleiding van de klant.

Noot voor de redactie:

Voor vragen over dit persbericht, beeld- of onderzoeksmateriaal of een proeftraining kunt u contact opnemen met Riccardo Masmeijer de Jong op telefoon 070 – 219 0822 of mailen naar wassenaar@fit20.nl.