Opera, musical en clubavond ineen is feest van herkenning voor smartphone-verslaafde millennial

Händel goes Tinder is een overdonderende ervaring, waarin opera, musical en clubavond elkaar ontmoeten. In deze voorstelling worden verschillende opera’s van George Händel gecombineerd tot een spannend en hilarisch verhaal waarin elke smartphone-verslaafde millennial zich herkent. De voorstelling is een interactieve reis door het turbulente liefdesleven van Dorinda; een jonge vrouw die op Tinder op zoek gaat naar de man van haar dromen. Händel goes Tinder is een initiatief van sopraan Channa Malkin (Dorinda) en violiste Anastasia Kozlova. Het stuk wordt geschreven en geregisseerd door Michael Diederich, een Amerikaanse comedy- en musicalgoeroe en schrijver/regisseur van Boom Chicago. Händel goes Tinder gaat op 14 februari 2018 in première in de Markthallen in Amsterdam.
Opera is musical is zijn originele vorm. De authentieke, ambachtelijke en vintage versie van musical, zou je kunnen zeggen. Met als grootste kracht de muziek, die in zangvorm verhalen vertelt over ons favoriete onderwerp: de liefde. Händel is al 250 jaar dood, maar de menselijke emoties in zijn muziek ontroeren en inspireren vandaag de dag nog steeds. Händel goes Tinder geeft deze bijzondere muziek en verhalen een update naar het tijdperk van social media. Er ontstaat een nieuw soort opera, die zomaar eens de hype van 2018 kan worden.

Katapult naar 21e eeuw

Opera fascineert sopraan Channa Malkin en violiste Anastasia Kozlova, de bedenkers van Händel goes Tinder. “Muziek die eeuwen geleden is gecomponeerd en die nu nog het vermogen heeft om mensen te raken. Händel goes Tinder is bedoeld om deze prachtige muziek te delen met onze eigen generatie, op een manier die het 21e-eeuwse uitgaanspubliek aanspreekt.” Voor Malkin en Kozlova is 2018 het ideale moment voor een opera-comeback. “Veel van de trends van vandaag zijn ‘vintage’; ze komen uit een goed jaar. Dat geldt voor voeding en drank maar ook voor kleding. Waarom dan niet voor muziek?”

Vintage

“Er is behoefte aan duurzaamheid en aan dingen die hun waarde door de tijd heen hebben bewezen. De opera’s van Händel sluiten daar perfect op aan. Want wat is er duurzamer dan muziek en verhalen van 250 jaar oud, die anno 2018 nog even actueel zijn als in 1718? Met Händel goes Tinder geven wij de opera’s een moderne make-over. In de informele setting van een club wordt het publiek deelgenoot van (en misschien zelfs deelnemer aan) de spannende, grappige en ontroerende dating-avonturen van Dorinda. Het wordt een totaalbeleving, waarbij je kunt genieten van een drankje, een dansje en een aantal interactieve verrassingen.” De romantische kant van Händel’s muziek leent zich uitstekend voor een date. Dat ondervindt Dorinda ook.

Voorstelling

Kaarten voor de première van Händel goes Tinder in de Marktkantine in Amsterdam zijn verkrijgbaar op www.handelgoestinder.com of www.theaterkantoor.nl/handelgoestinder. Kijk hier voor nadere uitleg.

Over Theaterkantoor.nl

De creatieve ‘broedplaats’ Theaterkantoor.nl is gespecialiseerd in muziektheater en unieke belevingsconcerten. Theaterkantoor.nl organiseert en begeleidt nieuwe en bestaande producties, ondersteunt musici, acteurs en theatermakers bij hun producties en werkt samen met diverse podia, musici en theatermakers, locaties en aanverwante partijen op organisatorisch en productioneel vlak.
nt u contact opnemen met Marike Timmermans (06 – 5052 8233) of mailen naar communicatie@theaterkantoor.nl.