Liggend luisteren naar pianoconcert Canto Ostinato in de Grote Kerk van Naarden

Het beroemde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen, voert op zaterdag 10 februari 2018 om 20.30 uur – voor het vierde jaar op rij – het Canto Ostinato ligconcert® uit in de Grote Kerk van Naarden. Tijdens dit speciale Valentijnsconcert liggen gasten met hun geliefde, op een matje en onder een dekentje, op de deels verwarmde kerkvloer. Het uitzicht op de 16e-eeuwse plafondschilderingen maakt het geheel bijzonder romantisch. Gasten kunnen een compleet arrangement boeken, inclusief diner en overnachting in de vestingstad Naarden. 

“Iedere locatie zorgt voor een eigen dynamiek en een eigen geluid van de Canto,” vertelt Stephan Staal van Theaterkantoor.nl. “We zijn altijd op zoek naar bijzondere locaties. Die geven het concert voor de gasten én de muzikanten een extra dimensie. Zo organiseren we onder meer ook ligconcerten® in musea of een vliegtuighangar. De ligconcerten® zijn echte belevingsconcerten; wanneer het dak of plafond zich ervoor leent, worden de concerten begeleid met bijpassende lichteffecten. Het Valentijnsconcert in de Grote Kerk organiseren we nu voor het vierde jaar; Naarden heeft een trouwe schare fans voor onze concerten. Natuurlijk letten we voor de ligconcerten® in de herfst en winter wel op of er vloerverwarming aanwezig is en de vloer van deze kerk is grotendeels verwarmd.”

Hypnotiserende compositie

Het Canto Ostinato is een van de bekendste stukken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. De 106 secties van deze hypnotiserende pianocompositie worden naar eigen inzicht gespeeld en afgewisseld. Het verloop van het stuk staat vast, de lengte en invulling van de opus niet. De muzikanten beslissen zelf over de invulling ervan. Het pianoduo Sandra en Jeroen van Veen maakt internationale furore met hun uitvoeringen van Canto Ostinato. Componist Simeon ten Holt vond de interpretatie en opname van dit pianoduo het meest voortreffelijk uitgevoerd. Deze uitvoering leverde Sandra en Jeroen van Veen een Gouden Plaat op.

Theaterkantoor.nl

De creatieve ‘broedplaats’ Theaterkantoor.nl is gespecialiseerd in muziektheater en unieke belevingsconcerten. Theaterkantoor.nl organiseert en begeleidt nieuwe en bestaande producties, ondersteunt musici, acteurs en theatermakers bij hun producties en werkt samen met diverse podia, musici en theatermakers, locaties en aanverwante partijen op organisatorisch en productioneel vlak.

Voorstelling

Het Canto Ostinato ligconcert® op zaterdag 10 februari in De Grote Kerk van Naarden begint om 20.30 uur; de deuren van de kerk gaan om 19.45 open. Informatie over het concert en arrangement is te vinden op www.theaterkantoor.nl/valentijnscantonaarden. Het concert wordt op 10 maart ook uitgevoerd in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en op 21 april in de Der Aa-kerk in Groningen. Voor het comfort nemen bezoekers een eigen matje en deken mee.

Noot voor de redactie:

Wilt u meer informatie of beeldmateriaal ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Marike Timmermans (06 – 5052 8233) of mailen naar communicatie@theaterkantoor.nl.

Sandra en Jeroen van Veen – Foto Janey van Ierland .jpg
4.71 MB

Canto Ostinato met Sandra en Jeroen van Veen in de Grote Kerk van Naarden.jpg
8.23 KB