De afwisseling van opdrachten kleuren onze dag en maken ons beroep bijzonder en vaak waardevol. De ene keer hebben we te maken met grote ontwikkelingen en heftige thema’s en de andere keer breken we een lans voor een klein lief verhaal. Voor beide partijen op dat moment even belangrijk. Want hoe emotioneel of euforisch een klant ook is, het is aan ons om de juiste boodschap bij de media te krijgen.

Hoe ziet een week als UwPersvoorlichter er eigenlijk uit? UwPersvoorlichter Marike neemt je mee in haar afgelopen week.

Afgelopen week was ik betrokken bij de lancering van de nieuwe app Tapperuse. Tap-per-use. Iets minder kort gezegd: betalen per minuut voor de tijd dat je in een pretpark, museum, sauna of dierentuin bent. Geniaal idee en dat wordt ook leuk opgepakt door de media, zelfs in België, want we kunnen nu ook tappen in Bobbejaanland.

In deze zelfde week kwam Bessel van der Kolk naar Nederland voor een congres en de Reehorst. Bessel is trauma-expert en de ‘ontdekker’ van onder meer PTSS. Al voor de zomer zocht ik contact met verschillende media die ik twee jaar eerder ook had gesproken. Gelukkig was Bessel nu wat langer in Nederland en hadden media dus al eerder over hem gehoord. En zo begeleidde ik een viertal interviews en was aanwezig op het congres – dat uitverkocht was, waardoor een tweede zaal nodig was. Het boek van Bessel – Traumasporen – doet je namelijk inzien dat we allemaal wel iemand kennen met een trauma. Ehm, en dat we zelf eigenlijk ook allemaal een kras, een trauma, hebben. Wat dat met je doet, met je karakter, daar gaat het over.

Midden in deze afwisseling heb ik gereageerd op een LinkedIn oproep van Karin Wilbrink. Haar dochter Karlijn (10) wil zo graag een boek uitgeven waarin verhalen en tekeningen staan voor kinderen in het ziekenhuis. Zodat ze even niet meer denken aan ziek zijn. En natuurlijk wil ik helpen! In overleg met Karin heb ik De Stentor benaderd en zij hebben een mooi interview geplaatst. En nu gaan we natuurlijk ook het Jeugdjournaal bellen want volgende week gaat Karlijn het eerste exemplaar aanbieden aan ziekenhuis …… En daar het Jeugdjournaal vast ook bij zijn!

Een kleine greep uit een week waarin nog veel meer gebeurde. Het maakt ons leven zinvol, zinvol op de cm2 – en soms is dat meer dan genoeg om ertoe te doen.