Tweede album ‘De Romeinen bakken er niks van’ komt uit op 20 oktober

Na het succes van het eerste album keren Idefix en de Onverzettelijken terug met een gebundeld stripverhaal ‘De Romeinen bakken er niets van’. In drie nieuwe avonturen laten Idéfix, Turbine, Opotix, Babbeline, Netnix en Asmatix zien dat zij de Romeinen steeds te slim af zijn en echt de onoverwinnelijken zijn. Humor, avontuur en magie zijn wederom allemaal aanwezig in dit tweede album, dat op 20 oktober 2022 in Nederland en België uitkomt.
image
Twee jaar voordat Idefix Asterix en Obelix ontmoet, buiten een slagerij in Lutetia (lees: Asterix en de Waarheid) vecht het beroemde hondje tegen de Romeinse indringer in de straten van de stad Lutetia. Dat Idefix zich later helemaal thuisvoelt bij de succesvolle Asterix en Obelix wordt steeds logischer.
De Personages:
image

TV serie

De droom van René Goscinny en Albert Uderzo, om een televisie- en boekenreeks te maken over Idéfix, komt uit met deze serie Idéfix verhalen. Albert Uderzo (25 april 1927 – 24 maart 2020) heeft het genoegen gehad om de vroege stadia en ontwikkeling van dit nieuwe avontuur te volgen, tot aan de eerste geanimeerde clips.
De serie Idefix en de Onverzettelijken is in Frankrijk een tv-serie. Elke maandag tot en met vrijdag wordt een aflevering uitgezonden om 17:15 en op zondag ook om 10:00 uur. Ook Duitsland zendt de strips dagelijks uit om 07:45 uur. In België wordt de strip sinds begin september dit jaar uitgezonden.
Voor deze nieuwe reeks strips traden grote talenten aan.

Jean Bastide

Hij is geboren in 1982. Jean Bastide is een alleskunner! Hij kan zich de meest uiteenlopende stijlen eigen maken; de stijl van Yslaire (met de spin-off De oorlog van de Sambers); de stijl van Roba (wiens Bollie en Billie hij in 2016 overnam); en die van Albert Uderzo. Hij is bovendien de begenadigde colorist van Juanjo Guarnidos’ Het goud van de zwendelaar. Een buitengewoon talent tekent voor dit nieuwe universum Lutetia.

Philippe Fenech

Geboren in 1976. Philippe Fenech leek al voorbestemd om dieren te tekenen door zijn achternaam. Die doet denken aan de fennek, de woestijnvos. Bovendien tekende hij ook nog de serie Tuff et Koala. In 2004 vereerde Albert Uderzo hem met een voorwoord, waarin hij de “vloeiende tekenstijl”, prees en […] “verrukt was door het talent van de jonge tekenaar, van wie we ongetwijfeld nog veel gaan horen.” Wat een aanmoediging! Het is dus niet verwonderlijk dat hij 17 jaar later Idefix en de Onverzettelijken tekent.

De scenaristen

Onder aanvoering van schrijver en scenarist Matthieu Choquet (MiraculousLast Man…), schreven Jérôme Erbin en Yves Coulon de afleveringen van dit eerste album. Jérôme Erbin was eerder actief in de journalistiek en als maker van videospelletjes. Voor BD Kids schreef hij Les aventuriers de l’Intermonde. Yves Coulon schreef scenario’s voor de animatiefilm Bécassine et le Trésor Viking (2001) en la Famille Pirate.