In augustus reageerde ik op LinkedIn op een oproep van KarinHilberink, waarin ze haar netwerk vroeg haar te helpen bij de wens van haar dochter Karlijn. Karlijn (10) schrijft verhaaltjes voor kinderen in het ziekenhuis en maakt daar ook tekeningen bij. Met de verhaaltjes wil ze deze kinderen even doen vergeten dat ze ziek zijn. Ze wilde haar verhalen bundelen en aan het ziekenhuis geven.

Karin zette haar netwerk in met de vraag wie er kon helpen om de wens van Karlijn in vervulling te laten gaan. Ze kreeg veel bijval en online applaus voor haar initiatief. Veel mensen boden hun hulp aan, waaronder Art & Copy Krauw, waar Corinne Hamoen en Edwin Stierman hielpen om het boek vorm te geven. Ook Freddie Drijsen van het BoekenGilde – een boek om trots op te zijn! en Marcel Heunks en Leona van Leenen-van Acken hebben hun expertise ingezet om Karlijns boek waar te maken.

Ik vond dit zo’n lief en intens oprecht doel, dat ik ook aanbood te helpen met ‘de gang naar de media’. Het is een authentiek en heel ‘aaibaar’ verhaal. Die oprechtheid maakt dat – vooral lokale en regionale – media het interessant vinden. En zo stond het eerste interview met Karlijn op 22 september in #DeStentor  Heel spannend voor moeder én dochter.

En dát smaakte naar meer!

“Zou het wat zijn voor het jeugdjournaal? Of Hart van Nederland?” Want Karlijn wilde niet alleen de kinderen in het Gelre ziekenhuis blij maken, maar ook alle kinderen die in andere ziekenhuizen in Nederland liggen. En zo heb ik op mijn beurt, mijn netwerk ingezet. Speciale dank aan #HartvanNederland en #Jeugdjournaal en PetradeBeij. Kijk hier wat een professionals Karlijn en Karin zijn.

Dat ik Karlijn en Karin – en in het verlengde vele zieke kinderen – blij heb kunnen maken door mijn expertise aan te bieden, maakt mij intens gelukkig. Het voelt niet als een inspanning of moeite, het geeft energie en dan blijkt er heel veel mogelijk.