Op zaterdag 16 februari 2019 debuteert het hoofdorgel van de Grote Kerk van Naarden in het Valentijnsligconcert®. Speciaal voor deze lustrumeditie wordt de Canto Ostinato uitgevoerd in een samenspel tussen organist Aart Bergwerff en het pianoduo Sandra en Jeroen van Veen. Met uitzicht op de 16e-eeuwse plafondschilderingen liggen bezoekers – samen of alleen – op een eigen matje en onder een dekentje te genieten van het lustrumconcert in de Grote Kerk.

Zaterdag 16 februari 2019

Grote Kerk Naarden
Markstraat 13
1411 CX Naarden

Het concert is uitverkocht, maar namens Theaterkantoor kunnen we u hartelijk uitnodigen om toch aanwezig te zijn bij deze bijzondere uitvoering.

Het Canto Ostinato is een van de bekendste stukken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. De 106 secties van deze hypnotiserende pianocompositie worden naar eigen inzicht gespeeld en afgewisseld. Het verloop van het stuk staat vast, de lengte en invulling van het opus niet. De muzikanten beslissen zelf over de invulling ervan. Het pianoduo Sandra en Jeroen van Veen maakt internationale furore met hun uitvoeringen van Canto Ostinato. Componist Simeon ten Holt vond de interpretatie en opname van dit pianoduo het meest voortreffelijk uitgevoerd. Deze uitvoering leverde Sandra en Jeroen van Veen een Gouden Plaat op.

De creatieve ‘broedplaats’ Theaterkantoor.nl is gespecialiseerd in muziektheater en unieke belevingsconcerten. Theaterkantoor.nl organiseert en begeleidt nieuwe en bestaande producties, ondersteunt musici, acteurs en theatermakers bij hun producties en werkt samen met diverse podia, musici en theatermakers, locaties en aanverwante partijen op organisatorisch en productioneel vlak.

Het Canto Ostinato ligconcert® op zaterdag 16 februari in De Grote Kerk van Naarden begint om 20.30 uur; de deuren van de kerk gaan om 19.45 open. Voor het comfort nemen bezoekers een eigen matje en deken mee.