Faqta biedt een compleet middagprogramma waarin kinderen zelf op ontdekkingstocht kunnen gaan in hun eigen omgeving. Na het online volgen van de kernvakken in de ochtend, bieden de programma’s van Faqta ondersteuning voor kinderen, ouders en leerkrachten in het basisonderwijs. Hiermee komen de makers van Faqta leraren en ouders tegemoet in deze lastige tijd waarin het klaslokaal is vervangen door de huiskamer. Bovendien is dit een kennismaking met hoe spannend en uitdagend digitaal onderwijs is en welke mogelijkheden de techniek biedt. Faqta maakt leren op afstand makkelijk, leerzaam en leuk. Zo draagt Faqta bij aan het beste onderwijs voor thuis.

Anouk Binkhuysen, medeoprichter Faqta: “In een drastisch veranderde wereld kunnen we een effectieve bijdrage leveren aan leerkrachten om hun lessen door te laten gaan en helpen om het leren spannend te houden. Scholen moeten in rap tempo klaarstaan met een plan voor leren op afstand. Techniek biedt juist nu de prachtige mogelijkheid door onderwijs op school en daarbuiten te faciliteren. We beschouwen het als onze taak om leerkrachten, leerlingen en ouders daarin te ondersteunen. Faqta is geen interactieve pdf of een digitale versie van een boek; met onze programma’s worden kinderen gestimuleerd om de wereld te ontdekken en te onderzoeken. In plaats van vriendjes vormen nu zusjes, broertjes en ouders een onderdeel van het team waarmee je leert. Nu leren ze dat thuis ook een rijke leeromgeving is! Met Faqta wordt een online omgeving geboden waarin het leerproces doorgang blijft vinden en het kind kan pionieren en ontdekken. Dagelijks worden de kinderen gestimuleerd om ‘s middags op ontdekkingsreis te gaan in en om hun eigen huis.”

In ieder kind schuilt een onderzoeker. Kinderen zijn van nature leergierig en nieuwsgierig. Die nieuwsgierigheid vormt de basis voor onderzoekend leren. Met de verschillende onderwerpen binnen Faqta worden kinderen gestimuleerd om vragen te stellen – en antwoorden te vinden – over wat ze zien in de wereld om hun heen. Bij onderzoekend leren ligt de focus op zelfstandig denken & handelen en oefenen leerlingen in het nemen van initiatieven en het uitvoeren van plannen.

Met het onderwijs en partners als SchoolTV, RTL en jeugdjournaal is een programma ontwikkeld dat naadloos aansluit bij de huidige generatie kinderen en gestoeld is op recente wetenschappelijke inzichten. Faqta maakt impact door het leren anders te organiseren. De interesses van de leerlingen staan centraal, niet de methode. Met Faqta wordt de intrinsieke motivatie om te leren gestimuleerd. Enerzijds met de beste educatieve content, anderzijds door het leren zo te organiseren dat de leerkracht invulling kan geven aan leervragen van kinderen.

www.faqta.nl heeft als missie het onderwijs van de toekomst vorm te geven met als doel het leren van kinderen te verbeteren. Faqta biedt een leerplatform met lesmateriaal en handleidingen om wereldoriëntatie gemakkelijk op school en thuis aan te bieden. Faqta focust op onderzoekend en ontdekkend leren wat aansluit bij de belevingswereld van kinderen. De leerkracht houdt met behulp van het voortgangsdashboard op afstand bij hoe het gaat. Met het doe-boek ontwikkelen leerlingen de 21e-eeuwse vaardigheden. Faqta is in 2016 opgericht en biedt vernieuwend onderwijs voor zo’n 500 scholen en 100.000 kinderen.