’s Werelds eerste semi-automatische laadstation Q-Reel biedt ultiem gebruiksgemak bij het opladen van elektrische auto’s. Bij gebruik blijven garage en kleding schoon en het esthetisch uiterlijk maken Q-Reel een aantrekkelijk alternatief voor bestuurders van elektrische voertuigen. Q-Reel herkent het kenteken, rolt de oplaadstekker automatisch naar beneden en de bestuurder koppelt de stekker handmatig aan de oplaadpoort van de auto. Als de auto is opgeladen, wordt de stekker vanzelf uitgeworpen en rolt de kabel zich automatisch weer op. Het halfautomatische laadstation Q-Reel is geschikt voor zowel elektrische auto’s als elektrische motoren en boten. Q-Reel start in week 24 met een crowdfundingcampagne op Kickstarter. De eerste Q-Reels worden eind december verwacht, geïnteresseerden kunnen hier hun eigen Q-Reel bestellen.

Astrid Peters, CEO van startup Q-Reel: “De wereld is bezig aan een transitie naar elektrisch rijden. Een bekend ongemak bij Tesla-eigenaren en bestuurders van andere elektrische of hybride modellen is het ‘gedoe’ met rommelige of vieze oplaadkabels en de herhaling van het elke dag af- en oprollen van deze kabel. Vergeleken met de luxe en het gemak van elektrisch rijden, is het oplaadgedeelte nogal ouderwets. Dit kan makkelijker, vlotter en moderner en zo is onze startup ontstaan.

De social media aandacht voorafgaand aan de Kickstarter campagne laat zien dat de nieuwe generatie bestuurders enthousiast is over Q-Reel. Met een minimale inleg van € 499 verzekeren nieuwe investeerders zich van hun eigen Q-Reel halfautomatisch laadstation. Nederland is koploper van landen waar elektrische voertuigen worden verkocht. Naar verwachting rijden er dit jaar zo’n 45.000 volledig elektrische auto’s in Nederland, dat is 15% van het totaal aantal verkochte auto’s in Nederland. De Tesla Model 3 is dit jaar het best verkochte elektrische model op de automarkt.

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol waardoor meer mensen overgaan op een elektrisch voertuig. Het merendeel van de auto’s, boten en motoren in Nederland rijdt op diesel of benzine. Het aantal automerken dat ook elektrische en/of hybride auto’s levert, neemt jaarlijks toe. De elektrische auto is duurder in aanschaf maar biedt naast rijcomfort ook financieel voordeel op de lange termijn.

Q-Reel is een semiautomatisch AC-laadstation voor elektrische voertuigen. De Q-Reel wordt hoog aan een wand, (bijgeleverde) paal of plafond bevestigd in een huis, op werk, buiten of in een publieke locatie zoals een parkeergarage. Het bedrijf Q-Reel heeft tot doel het elektrisch rijden te vergemakkelijken. Het Q-Reel laadstation is geschikt voor alle elektrische voertuigen voor op de weg en ook voor plezierjachten.