Op de eerstvolgende postzegel van PostNL staat het silhouet van de Nederlandse Martin Garrix, een van ’s werelds meest succesvolle DJ’s. Het silhouet van Garrix is typerend voor dj’s omdat ze vaak donkere effen kleding dragen en voor een uitbundig uitgelichte zaal spelen. Voor de postzegel is gebruik gemaakt van een portretfoto gemaakt door Louis van Baar. Op de eerstedagenvelop staat Garrix op het podium bij een van zijn concerten. Zowel het postzegelvel met vijf postzegels als de eerstedagenvelop zijn vanaf 21 oktober verkrijgbaar.

De heer Garritsen senior was ooit directeur-eigenaar van Wiggers de Vries, een bekend postzegelveilinghuis in Amstelveen. Na ruim 40 jaar in de filatelie te hebben gewerkt, koos Garritsen ervoor zijn zoon te begeleiden. Garrix’ platenlabel STMPD RCRDS verwijst nog naar het voormalige bedrijf van vader. Er zijn in het verleden meerdere persoonlijke postzegels van Garrix uitgebracht. Dit is de eerste officiële postzegel. Met een achtergrond in de filatelie is deze uitgifte daarom extra bijzonder.

Garrix begon op z’n elfde al te draaien en had op z’n zestiende al een platencontract in handen. Na vele nummer één hits staat de jonge Garrix in de top drie beste DJ van de wereld. Zijn grote voorbeeld en legende Tiësto staat op de eerste plaats, gevolgd door Armin van Buren. Nederland is topscorer in DJ’s. Momenteel zijn alle concerten wegens corona afgelast, enkele DJ’s treden nog wel online op.
In de postzegelhandel waren vroeger de enveloppen zonder zegels los te koop. Verzamelaars frankeerden ze en stuurden ze (in een omslag) naar de PTT, om ze daar op de dag van uitgifte af te laten stempelen. Na 1960 gingen steeds meer verzamelaars de enveloppen ‘blanco’ (zonder adres) verzamelen. Oudere eerstedagenveloppen zonder adres zijn schaars en een interessante investering. De NVPH ontwerpt jaarlijks zo’n twintig eerstedagenveloppen passend bij de postzegelserie; een geliefd verzamelobject voor themaverzamelaars.
De NVPH is de vakorganisatie voor de beroepspostzegelhandel in Nederland. De Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren is in 1928 opgericht. Jaarlijks geeft de NVPH de postzegelcatalogus uit en ontwerpt ze, in samenwerking met PostNL, zo’n twintig verschillende eerstedagenveloppen. De NVPH heeft 117 leden.