Dagelijkse portie nostalgische brutaliteit

Dit jaar is de vierde editie van de Mokumse Mikmak scheurkalender uitgebracht. Een kalender vol Amsterdamse humor en spot, opgetekend door Clementine Vrooland en Shirley Brandeis. Samen met een dozijn meeschrijvende, enthousiaste Amsterdammers zorgen zij voor een dagelijkse portie pure en ludieke nostalgie. De nieuwste Mokumse Mikmak scheurkalender 2022 is vanaf 15 september online te bestellen en te koop in de Amsterdamse boekhandel.

Clementine Vrooland en Shirley Brandeis met de nieuwste editie van de Mokumse MikMak scheurkalender 2022

Clementine: “Dat échte, oude vertrouwde Mokums; je hoort het steeds minder, maar genieten doen we er intens van. Als we boodschappen doen, op straat lopen of op een terras zitten, vangen we regelmatig van die typisch Amsterdamse oneliners op.” Shirley: “Clementine en ik hebben een radar ontwikkeld voor vette oneliners en we pakken meteen een pen of potlood als we zo’n bijdehante opmerking horen. De verzameling kwinkslagen en humoristische kanttekeningen blijft groeien; elk jaar weer voldoende voor een dagelijkse portie plezier op de plee of in de keuken. En zo bewaren we ook nog eens de taal die ons Amsterdammers bindt en waar scheurders elke dag van het jaar, over de hele wereld, van genieten.”

Brutale nostalgie

Amsterdammers staan bekend om hun brutale, venijnige en gevatte opmerkingen. Wie er woont of gewoond heeft, zowel geboren als getogen Amsterdammers, omarmt de hoofdstad en vooral de sappige Mokumse taal. Velen blijken zeer nostalgisch aangelegd. Ze missen de stad als ze er even terug zijn of al lang zijn vertrokken. De scheurkalender toont dagelijks een mengelmoes van spreuken, oude en nieuwe foto’s, tekeningen, raadsels, grappen en grollen. De scheurkalender 2022 wordt uitgegeven door Uitgeverij Leessst in Schagen.
Over Mokumse MikMak

De Amsterdamse scheurkalender Mokumse Mikmak is de opvolger van de Amsterdamse Spreukenkalender. Het is de leukste scheurkalender voor de echte Amsterdammer en liefhebbers van Amsterdamse humor. Shirley Brandeis en Clementine Vrooland, grondleggers van de Mokumse Mikmak, zijn er samen met enkele vaste meeschrijvers in geslaagd om de ruim honderden pagina’s Mokumse Mikmak 2022 te vullen. Puur genieten.