Gratis toegang tot café op 13 februari 2022

Zondag 13 februari, de Dag van het Gebroken Hart, staat geheel in het teken van de afwezigheid van ‘een Valentijn’. Op deze dag bieden liefdesverdrietpsycholoog Hester Schaart en hart-coach Daphne Wiersma liefdesbreukelingen een bakkie troost.
Op zondagochtend om 10.00 gaan de virtuele deuren van het Liefdesverdrietcafé d’Amour open en schenken Hester en Daphne een welkom bakkie troost met een hartverwarmend gesprek. Daphne: “Deze ochtend is speciaal voor mensen met een gebroken hart, die misschien niet direct een psycholoog zouden opzoeken maar wel hun verdriet willen delen op deze lastige dag. We leggen verbinding en hopen dat mensen na deze ochtend een concrete actie in kunnen zetten om wat meer afstand te kunnen nemen van het verleden. Toegang tot het café is gratis.”

Weg is Valentijn

Vooral in deze periode dat iedereen druk is met Valentijnsdag en alle romantiek die daarom heen hangt, is het voor mensen die alleen zijn of last hebben van liefdesverdriet, een zware tijd. Zij kunnen een luisterend oor op deze zondagochtend goed gebruiken. Het leven gaat na een liefdesbreuk wel door, maar mensen die net uit een relatie komen, hebben soms moeite een nieuwe invulling aan hun privéleven te geven. Hester: “Mensen met liefdesverdriet worden niet goed van alle aandacht voor Valentijnsdag, dat strooit zout in de wond. Ook bij je familie en vrienden kunnen ze niet meer aankomen met hun hartezeer. In het online Café d’Amour kunnen ze met lotgenoten babbelen en misschien zelfs samen optrekken. Want praten over verdriet helpt.”

Elkaar opkikkeren

Liefdesverdriet is rouwen om een verloren geliefde en mensen hebben troost nodig in hun rouw. Sinds twee jaar is de spreekkamer van Hester Schaart een toevluchtsoord voor liefdesbreukelingen. Hester Schaart helpt ze hun gebroken hart weer te helen. Vooral mensen die niet vanzelf herstellen van een breuk zoeken haar op. Vanaf het moment dat Hester Schaart haar deuren opende voor liefdesverdriet, stroomden de mensen toe.

Het hart klópt

Daphne Wiersma brengt je dichter bij je hart, want dát klopt! Zij organiseert hartrituelen waarmee je je hart heelt. In het hartritueel wordt een keramieken hart zorgvuldig gebroken en weer geheeld – met goudlijm, zoals in de Japanse kunstvorm Kintsugi. De gouden lijnen symboliseren jouw unieke levenservaringen en transformeren deze naar iets moois dat gezien mag worden. Het hartritueel geeft iedereen met een gebroken hart een mooie manier om pijn en verlies verder te verwerken.
De ochtend is niet bedoeld als therapiesessie maar deze ochtend ontvangen Daphne en Hester mensen en helpen het gesprek op gang. Ieder neemt zijn eigen kopje koffie of thee mee en: ‘Dan wordt het hopelijk vooral ook heel gezellig, zo vlak voor het Valentijnsdag.’