Eerste Nederlandstalige album voor Zilveren Harp winnares op cd en vinyl

Singer-Songwriter Carmen Sars brengt in december 2022 haar 5e solo-album ‘Aangeraakt Door Liefde’ uit. De Canadees-Nederlandse Carmen schreef menig liedtekst voor Ramses Shaffy, Liesbeth List, Willeke Alberti, Ruth Jacott en het songfestival. Bekendheid kreeg ze voor haar eerste album, waarvoor zij in 1990 de Zilveren Harp won. Op haar tweede album werkte ze samen met het Rosenberg Trio. Voor het laatste album ‘Aangeraakt door Liefde’ liet Carmen zich inspireren door de liefde in al haar verschijningsvormen. Dit album is geboren op het podium, vanuit de gelijknamige theatervoorstelling met Stefan Stasse. Haar eerste Nederlandstalige album is vanaf 11 december verkrijgbaar in de winkel en te beluisteren via alle streamingplatforms.

Over Carmen Sars

De Canadees-Nederlandse Carmen Sars werd geboren in Vancouver, groeide voor het grootste deel op in Nederland en woont sinds 1982 in Amsterdam. Sinds haar zevende schrijft Carmen kerstliedjes en zong ze in de weekenden in de kerk waar haar vader dirigent-organist was. Ze studeerde jazz lichte muziek/zang aan het Hilversums conservatorium bij onder meer orkestleider/arrangeur Jerry van Rooijen. Ook trad ze op in diverse jazzclubs. Carmen was een veelvuldig gevraagde backing vocaliste. Haar competentie als songwriter uitte zich voor het eerst in 1990 toen zij voor haar album ‘Silent Eyes’ bekroond werd met de Zilveren Harp.

Albums:

  • Sars’ eerste album ‘Silent Eyes’ (1990) is bekroond met een Zilveren Harp.
  • Haar twee album ‘Polarity’ (1992) kreeg veel media-aandacht door de samenwerking met het Rosenberg trio voor het nummer ‘In Love’
  • Het derde album ‘Porta Romana’(2003) was een vocaal lounge-album
  • Haar vierde album ‘Jazz On The Rocks’ (2016) was een live jazzalbum
  • Het vijfde album ‘Aangeraakt Door Liefde’ (2022) is haar eerste Nederlandstalige album met songs uit haar gelijknamige, in jazzy-bluesy sferen gehulde, muziek-/theatervoorstelling.

Op haar laatste album vinden Crossover, Jazzy Chansons en Pop elkaar op formidabele wijze. Het album, dat zowel op wit vinyl als op Cd en alle streamingplatforms uitkomt, wordt uitgebracht onder het Platomania concerto label.

Samenwerkingen

De eerste twee albums produceerde Carmen met Peter Tiehuis, wiens invloeden en gitaarspel zij nog steeds als zeer verrijkend en onmisbaar beschouwt. Carmen Sars schreef menig nummer voor diverse artiesten, waaronder Ramses Shaffy, Liesbeth List, Willeke Alberti, Jan Tekstra, Ruth Jacott, Barbara Lok en het songfestival.

Aan haar laatste album werkten mee: Peter Tiehuis, Hans Vroomans, Edwin Schimscheimer, Karel Boehlee, Ruud Breuls, Jan Kooper, Hubert Heeringa, Marc Stoop, Martin Gort, Frans-Jan van der Hoeven, Marcel Schimscheimer, Mozes Rosenberg, Stefan Stasse, Maria Lekranty, Michelle Schimscheimer, Han van Eijk en het Sarah Koch Stringensemble.Nieuwste Jazzy album Carmen Sars uit